Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Настилките са обработени, но

...
Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Настилките са обработени, но
Коментари Харесай

АПИ с последна информация за състоянието на пътищата след снеговалежите

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Настилките са обработени, само че водачите би трябвало да карат деликатно и да съблюдават разпоредбите за придвижване. На автомагистралите и първокласните пътища няма въведени ограничавания. За това осведомиха от Агенцията " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Проходът Превала краткотрайно е неразрешен за придвижването на моторни транспортни средства над 12 тона с ремаркета и полуремаркета. 

До 17:00 ч. през днешния ден в област Враца е въведена краткотрайна възбрана за придвижване на тежкотоварни камиони над 12 тона по републиканската пътна мрежа на територията на региона. Тежкотоварните коли могат да минават по пътя II-15 Враца – Ферибот Оряхово и пътя II-13 Плевен – Бяла Слатина – Борован. Движението по двете пътни артерии би трябвало да се реализира наложително с вериги, припомнят от АПИ.

Днес 45 машини обработват трасетата, където е належащо. През миналото денонощие 803 снегопочистващи машини разчистваха пътищата от републиканската мрежа, показват още от пътната организация. Приоритет при снегопочистването са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласните и второкласните пътища и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България. Превантивно настилките се обработват с химически субстанции, сол и пясък, с цел да се понижат предпоставките за заледявания и хлъзгавост при рухване на температурите.

Шофьорите да потеглят на път с подготвени за зимни условия коли, да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, да не подхващат внезапни маневри, да съблюдават нужната отдалеченост, както и да не изпреварват снегорините, поучават от АПИ.

Актуалната пътна конюнктура може да се следи на интернет страницата на АПИ – www.api.bg. Информация може да се получи и на телефон 0700 130 20.

От Националния институт по метеорология и хидрология оповестиха, че в понеделник ще е най-вече слънчево и съвсем безшумно. Преди обед тук-там в низините и котловините към момента ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност, само че следобяд видимостта ще се усъвършенства. Максималните температури ще са сред 0° и 5°, в София - към 3°.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР